Archos houten stellingen

De voordelen op een rij:

 

  • Gemaakt uit natuurlijk FSC gecertificeerd Scandinavisch vurenhout
  • Snel leverbaar
  • Makkelijk te monteren
  • Hoge flexibiliteit bij uitbreidingen of aanpassingen
  • Voor diverse branches toepasbaar
  • Scherpe prijzen

Archos is ooit ontstaan uit uitval van grondstoffen die voor het voormalig “Bruynzeel Monta systeem” werden gebruikt. Een noestje teveel in een plank of een stijl met een uitgevallen kwast; deze onderdelen werden gebruikt voor het Archos.

Archos is uitstekend te gebruiken in archieven en voor magazijnen waar lichte producten worden opgeslagen. Bovendien is Archos bij uitstek geschikt voor Low Budget winkels. Verkrijgbaar met massief houten en sandwich legplanken.

Hoe bouw je de magazijnstelling op?

Het Archos-systeem bestaat uit zijstukken en legplanken. De legplanken zijn verkrijgbaar in massief hout en sandwich. Bij de sandwichuitvoering wordt een lattenframe gemonteerd met onder en boven een hardboard plaat die op dit frame zijn geplakt. Onder een sandwich legplank zijn geen hoeklijnen gemonteerd. Een zijstuk heeft twee stijlen en drie dorpels (dwarsverbindingen). De stijl is voorzien van zaagsneden (om de 60mm.) waar de ophangbeugels in worden geplaatst. De ophangbeugels worden in de zaagsnede in het zijstuk geschoven, de hoeklijnen (metalen strips) die onder de vurenhouten legplank zijn gemonteerd vallen in de beugels. Hierdoor komt een verbinding tussen de legplanken en de zijstukken tot stand. Voor een extra stevige verbinding is het eventueel mogelijk om de hoeklijnen aan het zijstuk vast te schroeven, zoals u kunt zien zitten hiervoor gaten in de hoeklijnen. In de meeste gevallen is vastschroeven echter niet noodzakelijk, schroeven worden niet extra meegeleverd. Beugels zijn verkrijgbaar als enkele en als dubbele beugel (zie tekening linksonder) en in verzinkte uitvoering. De hoeklijnen zijn uitsluitend verkrijgbaar in een verzinkte uitvoering. Bij gebruik van sandwich legplanken worden zogenaamde Montex beugels gebruikt. Voor de stabiliteit van uw stelling maakt u gebruik van een achterwand of een kruisschoor. Eventueel kunt u het meubel met muurbeugels aan de wand vastzetten.